Over ons

De Kameraadschappij is een Nederlandse socialistische vereniging die op een sociale manier bouwt aan een sterkere en solidaire werkende klasse. Elke maand organiseren wij toegankelijke activiteiten waarin sport, natuur en cultuur centraal staan. Dit doen we deels ter ontspanning, maar ook deels om onszelf, elkaar en onze klasse te helpen ontwikkelen en onze levens te verrijken.

Met deze activiteiten zijn wij in de winter van 2019 begonnen. Als maatschappijkritische jongeren met een rood hart kwamen we samen om de Nederlandse natuur te verkennen en onze culturele kennis te vergroten door tentoonstellingen te bezoeken. Sindsdien zijn we enkel gegroeid in onze aantallen en activiteiten, met tientallen leden en meerdere evenementen per maand. Vanwege de aanhoudende pandemie moeten we helaas van tijd tot tijd onze activiteiten stilleggen, maar achter de schermen zijn we hard bezig met het professionaliseren van de Kameraadschappij!

Op dit moment zijn we georganiseerd in twee verschillende kameraadschappen: kameraadschap ‘De Stroom’ en ‘De Vlam’. Deze kameraadschappen zijn sociale vrijetijdsorganisaties die zich toespitsen op één onderwerp, zoals cultuur of sport.

De Stroom

Kameraadschap ‘De Stroom’ richt zich op activiteiten waarin sport, natuur en mentaal welzijn centraal staan. We bestrijden de vervreemding van de moderne maatschappij door in sociaal verband onze natuur te verkennen. Elke maand trekken we in verschillende regiogroepen erop uit om te wandelen of sport te beoefenen. Zodra de coronamaatregelen het toelaten zullen we ook onze kickbokslessen weer hervatten!

De Vlam

Kameraadschap ‘De Vlam’ richt zich op activiteiten waarin kunst, cultuur en kennis centraal staan. We gaan gezamenlijk tentoonstellingen bij langs, oefenen onder begeleiding onze schilderkunsten en organiseren lezingen over de geschiedenis van sociale strijd in Nederland en daarbuiten. Ook hebben we een Esperanto-werkgroep die samenkomen om zich te oefenen in deze beoogde Wereldtaal met een sociaal karakter.

Deze activiteiten zijn voor iedereen vrij toegankelijk en vrijblijvend! Heb jij leuke ideeën voor activiteiten, of wil jij graag meehelpen? Vul dan het contactformulier in op deze website of stuur een mailtje naar contact@kameraadschappij.nl, en we laten zo snel mogelijk iets van ons horen! Uiteraard ben jij, en al je vrienden, ook meer dan welkom je gewoon een keer te laten zien bij een van onze activiteiten. Hopelijk mogen we je spoedig als een kameraad van de kameraadschappij verwelkomen – tot snel!