Een smakelijke verrassing

Op zaterdag 14 mei was De Stroom-Oost in Leerdam en omgeving waarbij vaak werd stilgestaan bij de geschiedenis van de veelal door arbeiders bewoonde stadjes. Op de foto is bijvoorbeeld te zien dat iemand een verhaal vertelt over de geschiedenis van Asperen.

We hebben 13 kilometer gewandeld en goed kunnen genieten van de mooie omgeving. Onder een stalende zon die ’s middags toch wel erg warm werd.

Er werd twee keer een verhaal verteld, over Asperen en het fort bij Asperen. Ook werd er een filmpje bekeken van Maarten van Rossem die vertelde over de kinderarbeid in de glasfabriek van Leerdam. Rond twee uur kwamen we langs het huis van de organisatoren die pannenkoeken hadden gebakken. Na de lunch had men, mede door de hete zon, niet veel puf meer om het laatste stuk te wandelen waardoor werd besloten de kameraden bij het station af te zetten. Er zijn veel mooie foto’s gemaakt, maar helaas niet één waarbij de vlag volledig te zien was.

Tot de volgende wandeling!

Wandeling Mookerheide

Woensdag 25 augustus is de Oost groep naar de Mookerheide geweest, een prachtige tocht over de bloeiende heide op de heuvelrug bij Nijmegen. Het was perfect weer en daarom hadden we vanaf de heide een enorm ver uitzicht over Cuijk en de Maas. Na een tocht van zo’n 10km waren we weer terug op Station Mook-Molenhoek. Een drietal kameraden kon er geen genoeg van krijgen en is nog een stukje doorgelopen naar het nabije zweefvliegveld Malden om een ijsje te eten en naar de zweefvliegtuigjes te kijken alvorens terug te lopen naar Nijmegen.

Stratenchallenge!

Elke stad en veel dorpen hebben ze wel, alleen weten we het vaak niet. Stille getuigen van het roemruchte verleden van de Communistische en Socialistische beweging. Straten als de Troelstralaan, de Henriëtte Roland Holststraat, etc. Om ons meer bewust te maken van ons verleden begint de Kameraadschappij daarom de stratenchallenge, een uitdaging om op de foto te gaan met Communistische of Socialistische straten bij jou in de buurt! Stuur je selfies op naar contact@kameraadschappij.nl en we maken er een prachtige compilatie van!

Oogst van de zaaidag

De oogst van de zaaidag in Eindhoven met VICE was enkele maanden later al zichtbaar. Hoewel deze foto’s wat verouderd zijn en er meer zullen volgen van de volledige heide in bloei is dit al vast een heel mooi resultaat!

Landgoed van kasteel Twickel

13 juni is De Stroom Oost naar Delden geweest, een klein plaatsje in Twente. We hebben een prachtige tocht afgelegd rondom het landgoed van kasteel Twickel, waar een rijke variatie aan natuur te vinden is, van grasland, tot moerasland, tot bos. Zeker een aanrader dus. Het kasteel zelf is helaas in privaat bezit en daardoor vrijwel altijd gesloten voor bezoek. Als socialisten hadden wij uiteraard liever gezien dat cultuurhistorisch significante bouwwerken zoals deze in publiek beheer waren en dus openbaar toegankelijk. Desalniettemin, een mooie dag, en een geweldige wandeling.