foto Hoornsepad het Nonnengat

Zuidlaren!

De Stroom Noord heeft er weer zin in! In een stevige wandeling. Ditmaal van Groningen stad naar Zuidlaren. We verzamelen Zaterdag 29 April bij het S. Allendeplein te Groningen om 13:00.

De dichtstbijzijnde bushalte ligt bij de Palmelaan, vanaf hier is het hooguit een paar minuten lopen naar het S. Allendeplein. Alternatief is d.m.v. een tijdmachine een paar jaar terug te gaan om de bus naar de Doctor W. Dreesstraat te nemen. Die lag namelijk vrijwel precies net zover van het S. Allendeplein af. Dat helpt natuurlijk.

Volgens het internet zou de afstand tussen ons start- en eindpunt ongeveer drie uur wandelen kosten dus is het een mooie wandeling om er voor het jaar weer even in te komen.  Natuurlijk doen we daar wel een pauze bij! Het gaat om bijna zestien kilometer dus neem voldoende  eten en drinken mee! Zorg ook voor je OV-kaart want we nemen de bus terug van Zuidlaren.

 

Onze Wandeling naar Zuidlaren

Onze wandeling komt voor een groot deel overeen met de Groningen-Zuidlaren etappe van het Pieterpad. En hierop is ze dan ook gebaseerd, naar idee van een van onze leden. De route leidt ons langs een interessante variatie aan uitzichten, langs Paterswoldse meer en Hoornse diep, langs en door dorpen, langs het Grote èn het Kleine Veen en bij Appèlbergen en het Noordlaarderbos langs. Niet ver van Noordlaren is een kleine omweg ook zeer interessant- een omweg langs het noordelijkst gelegen Hunebed in Nederland.

Een snelle blik op een 30-daagse voorspelling brengt zelfs de hoop van een lekker zacht voorjaarsweertje. Maar het blijft natuurlijk April, zie maar een betrouwbare voorspelling te maken. Ook als je (nog) geen lid bent maar wel zin hebt in een gezellige wandeling en om nieuwe kameraden te ontmoeten ben je welkom!

 

Kijk, het kan wel. Schrijven over Zuidlaren zonder het over Berend Botje te hebben.

Vragen of opmerkingen? Je kunt ons mailen via contact@kameraadschappij.nl!