Zuid: De Stratumse Heide

Zaterdag 11 juli is het zover! Dan gaan we eindelijk weer (met beperkte capaciteit) wandelen. De Stroom – Zuid heeft een mooie wandeling uitgestippeld langs de Stratumse- en Leenderheide. De Stratumse Heide is sinds de jaren ’30 begroeid, daarvoor was het een zandverstuiving. Dit zand heeft gezorgd voor het heuvelige landschap waar de begroeing deels door menselijk ingrijpen op is ontstaan. In het gebied is veel afwisseling tussen naald- en loofbossen, heide vlakten en hier en daar een ven. Met een beetje geluk komen we Schotse Hooglanders tegen, die delen van het gebied begrazen.

Lijkt het je leuk om ook mee te wandelen? Laat het ons vooral weten via een berichtje aan onze facebookpagina of e-mail naar contact@kameraadschappij.nl, zodat we zeker weten dat we kunnen voldoen aan de Coronamaatregelen. We beginnen om 12 uur op de parkeerplaats aan het einde van de Heezerweg te Eindhoven die te bereiken is met Bus 12 vanaf het station. Ook kan je mee (OV-)fietsen vanaf het station Eindhoven naar de startlocatie. De wandeling zal ongeveer 2.5 uur duren, dus zorg er voor dat je voldoende eten en drinken bij je hebt!

Kom je met het OV, wees dan verstandig en breng jezelf en anderen niet in onnodig risico. Draag een mondkapje tijdens de wandeling en houd anderhalf meter afstand met je kameraden!

Vragen of opmerkingen? Je kunt ons mailen via contact@kameraadschappij.nl!