West: De Brandgrens

Zaterdag 11 juli is het zover! Dan gaan we eindelijk weer (met beperkte capaciteit) wandelen. De Stroom – West heeft hiervoor een route dwars door het centrum van Rotterdam bedacht, zodat we het OV-gebruik van alle deelnemers kunnen minimaliseren. Wij zullen langs de zogeheten Brandgrens wandelen. De Brandgrens is een route die de vernietiging van het bombardement van 14 mei 1940 in zijn geheel weergeeft. Tijdens het bombardement is in minder dan een kwartier vrijwel de gehele binnenstad van Rotterdam weggevaagd, de dag na het bombardement echter ruimden de Rotterdammers schouder aan schouder al het puin weg. Naast de verschrikkingen van oorlog, is er gelukkig ook genoeg hoopgevends dat wij uit deze wandeling kunnen halen.

Lijkt het je leuk om ook mee te wandelen? Laat het ons vooral weten via een berichtje aan onze facebookpagina of e-mail naar contact@kameraadschappij.nl, zodat we zeker weten dat we kunnen voldoen aan de Coronamaatregelen. We spreken om 12 uur af bij metrostation Leuvehaven, vlakbij de Erasmusbrug en op loopafstand van alle grote OV-knooppunten van de binnenstad. De wandeling zal ongeveer 3 uur duren, dus zorg er voor dat je voldoende eten en drinken bij je hebt!

Kom je wel met het OV, wees dan verstandig en breng jezelf en anderen niet in onnodig risico. Draag een mondkapje tijdens de wandeling en houd anderhalf meter afstand met je kameraden!

Vragen of opmerkingen? Je kunt ons mailen via contact@kameraadschappij.nl!