Wandelprotest tegen de Formule 1

Zondag 5 september gaat kameraadschap De Stroom West wandelen in de duinen van Zandvoort. Op die dag wordt er in dat gebied ook een Formule 1-race gehouden. Als protest tegen deze race zullen we het gebied rond het circuit verkennen, met de benenwagen in plaats van een racewagen.

We protesteren tegen de Formule 1 omdat we het schandalig vinden dat er een groot evenement met enorme vervuiling wordt gehouden terwijl de wereld in de brand staat door klimaatverandering. Dat festivals vanwege corona niet door kunnen gaan, maar er wel tienduizenden bezoekers naar het circuit mogen komen, met overvolle treinen als gevolg. Dat er door de stikstofcrisis een stuk minder woningen gebouwd kunnen worden tegen de woningnood, maar dit circuit wel grote verbouwingen mocht doen. Deze race laat zien dat de prioriteiten van de overheid niet liggen bij het beschermen van de natuur, het klimaat en de mensen, maar bij het grote geld van onder andere Prins Bernhard jr.

Sluit je op 5 september aan om te protesteren tegen dit evenement! Samen zullen we de prachtige natuur die er nog over is verkennen, en laten zien dat sport niet alleen een hobby voor een klein groepje miljonairs is. Tot dan! 🌲

Belangrijk: we verzamelen rond 12 uur bij bushalte De Lakens in Bloemendaal aan Zee. Deze is bereikbaar met buslijnen 81 en 84 vanaf treinstation Haarlem. Vanwege de actualiteiten kan het zijn dat er op het laatst nog wijzigingen plaatsvinden. Hou daarom deze pagina goed in de gaten.

Vragen of opmerkingen? Je kunt ons mailen via contact@kameraadschappij.nl!