OPGESCHORT: Rondleiding: Fort de Bilt

LET OP: Gezien de heersende pandemie schorten wij onze activiteiten tot nadere kennisgeving op. De data die hier vermeld staan zijn niet langer van toepassing. Zodra er een nieuwe datum bekend is zal dit zodoende aangepast worden. Excuses voor het ongemak en hopelijk tot binnenkort!

Op zaterdag 17 oktober zal Thomas ons ontvangen in het Fort de Bilt, een bijzondere plek in Utrecht met een beladen geschiedenis. Ooit maakte het fort onderdeel uit van de Nieuwe Hollandse Waterlinie en hoewel er nooit gevochten is, werd het in de Tweede Wereldoorlog gebruikt om ongeveer 140 verzetstrijders te fusilleren.

Normaal gesproken ontvangt Thomas hier namens ProDemos basisschoolklassen. Zij gebruiken het verleden om het te hebben over pesten en verzet en wat het betekent om in een vrije democratische rechtsstaat te leven. Dit is namelijk verre van vanzelfsprekend! Aan ons zal hij een interactieve rondleiding geven.
We gaan het hebben over het verhaal van het Fort maar zullen ook stilstaan bij het heden en de toekomst.

Wat praktische informatie:

Begintijd: 12:00
Adres: Fort de Bilt, Biltsestraatweg 160, Utrecht (Makkelijk te bereiken met het ov. Pak de bus of een ov-fiets. Vanaf Utrecht Centraal is het ongeveer een kwartiertje fietsen.)

Wat betreft corona: Het programma is buiten en er is voldoende ruimte om afstand te nemen. Afhankelijk van de grootte van de groep kunnen we ook de bomvrije kazerne in. Houd wel rekening met slecht weer!

Vragen of opmerkingen? Je kunt ons mailen via contact@kameraadschappij.nl!