Oude Buisse Heide (VERPLAATST)

Beste kameraden, wegens de veranderde dienstregeling rijden er in het weekend geen bussen meer van en naar Achtmaal, wat de wandeling onmogelijk zou maken. Hierom zal de wandeling verplaatst worden naar het nieuwe jaar, hou onze site in de gaten voor updates. In de tussentijd zullen we op zoek gaan naar passend vervoer zodat we toch naar de Oude Buisse Heide kunnen. Onze excuses, en tot volgend jaar!

 

Zaterdag 17 december gaat de Stroom-Zuid op pad op de Oude Buisse Heide. Dit afgelegen gebied is met het openbaar vervoer moeilijk te bereiken (er gaat eens per uur een bus vanaf station Roosendaal), maar zeker de moeite waard. Niet alleen door het natuurschoon, maar ook wegens haar bekendste bewoner: Henriette Roland Holst, dichteres, socialiste en voor velen van ons bekend als de schrijfster van de Nederlandse versie van de Internationale.

Op de heide zullen we de gedichtenroute volgen, die onder andere langs het badhuis en theehuis van Henriette en het atelier van haar man loopt. Tussen de tot de verbeelding sprekende oude lanen, hoeven en vennen lezen we de gedichten die het landschap inspireerde, ontdekken we de gasten die in het gebied verbleven en leren we over het bewogen leven van Henriette Roland Holst.

We verzamelen om 12.00 op station Roosendaal om gezamenlijk naar Achtmaal te gaan. De dienstregeling tussen Achtmaal en Roosendaal verandert regelmatig, hou daarom de informatie op de Kameraadschappij site in de gaten. Op de open heide is het al snel koud en winderig, dus kleed je warm aan, en vergeet niet een lunchpakketje mee te nemen. Tot dan!

 

Vragen of opmerkingen? Je kunt ons mailen via contact@kameraadschappij.nl!