Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

OPGESCHORT: Oost: Mookerheide

31 december 2020 om 11:30 - 15:00

LET OP: Gezien de heersende pandemie schorten wij onze activiteiten tot nadere kennisgeving op. De data die hier vermeld staan zijn niet langer van toepassing. Zodra er een nieuwe datum bekend is zal dit zodoende aangepast worden. Excuses voor het ongemak en hopelijk tot binnenkort!

Zondag 25 oktober gaat De Stroom – Oost er weer op uit. We pakken de trein naar Station Mook-Molenhoek, net buiten Nijmegen. Hier zet de trein ons af pal naast de Mookerheide, de stuwwal waar deze heide op ligt dateert uit de op een na laatste ijstijd en hebben wij al eerder bezocht toen we in Beek, Berg en Dal gingen wandelen. Dit keer zijn we zo’n 15 kilometer zuidelijker en hebben we uitzicht naar het westen op de Maas en Cuijk in plaats van naar het oosten op de Waal en de Rijn. Ook dit gebied kent een rijke historie, zo vonden ten tijde van de Tweede Wereldoorlog vlakbij parachute landingen plaats van de Amerikaanse divisie die opdracht had om de Waalbrug bij Nijmegen in handen te nemen. Vanaf de heide lopen we naar Zweefvliegveld Malden, waar me met een beetje geluk wat zweefvliegtuigen kunnen zien en een pauze kunnen nemen. Daarna lopen we door Heumensoord, waar we de restanten van een laat-Romeinse wachttoren kunnen zien. Aan de andere kant van Heumensoord vinden we in Park Brakkenstein de botanische tuin van Nijmegen. Nadat we van de tuin hebben genoten lopen we naar Station Nijmegen-Heyendaal, het eindepunt van onze wandeling.

Dit alles uiteraard onder het voorbehoud dat het tegen die tijd nog mogelijk is onder de coronamaatregelen. Neem hoe dan ook je mondkapje mee, houd afstand van je kameraden en stuur ons een berichtje op de pagina of contact@kameraadschappij.nl als je erbij wilt zijn zodat we rekening kunnen houden met je komst. Tot dan!🚩

Gegevens

Datum:
31 december 2020
Tijd:
11:30 - 15:00
Evenement Categorie:

Locatie

Station Mook-Molenhoek
Mook Molenhoek
Mook, 6584AC Nederland
+ Google Maps