Oost: De Wezepsche Veluwe

Op zondag 9 augustus gaan we met De Stroom – Oost er weer op uit! Een kleine maand na de heuvelwandeling bij Beek, Berg en Dal nabij Nijmegen trotseren we deze keer het vlakkere Veluwelandschap tussen Wezep en Hattem.

Vanaf treinstation Wezep, perfect bereikbaar per trein vanuit Zwolle of Amersfoort, maken we een wandeling die voert door een mystiek stuk Nederland. Op de zandgronden van de Veluwe vinden we reusachtige naaldbomen die nergens anders in ons land zo talrijk aanwezig zijn.

Ook maken we een rondje over de Wezepsche Heide, waar talrijke plant- en diersoorten gedijen. Talloze insecten voelen zich thuis in de geurige, bij tijd prachtig paarsgekleurde heideplanten. Maar ook liefhebbers van andere fauna kunnen hun hart ophalen in het uiterste noorden van de Veluwe. Voor herten en zwijnen is het hier goed toeven en vogelspotters dienen absoluut hun verrekijker mee te nemen, want er fladdert en fluit van alles rond in dit prachtige landschap.

Midden in onze wandeltocht, die zo’n 12 kilometer lang is, maken we een korte tussenstop bij de Leemkule. Uit deze leemkuil zijn vele tonnen leem afgegraven die dienden als bouwmateriaal, bijvoorbeeld voor de productie van bakstenen. Tegenwoordig is de zanderige kuil, gelegen nabij het vakantiepark Molecaten op het gelijknamige landgoed, geliefd bij onder andere mountainbikers en crossfietsers.

Een pallet aan landschappen en natuur is dus te zien, dus wandel vooral mee! Stevige, dichte schoenen zoals wandelschoenen zijn aan te raden op deze zanderige en soms modderige paden. We starten om 11:00 uur, laat het ons weten als je komt via de FB-pagina of stuur een mailtje naar contact@kameraadschappij.nl en hopelijk tot dan! 🌲🚩

Vragen of opmerkingen? Je kunt ons mailen via contact@kameraadschappij.nl!