Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Noord: Rond de Borg

9 oktober 2021 om 12:45 - 17:00

Op zaterdag 9 oktober zullen wij vanaf 12:45 een wandeling maken rondom het landgoed van de Fraeylemaborg. We starten onze wandeling op de parkeerplaats van deze oude verstevigde burcht in Slochteren, die waarschijnlijk al voor het jaar 1300 gebouwd is.

Vanaf hier trekken we door de Engelse tuinen, die gevuld zijn met eeuwenoude bomen, vijvers, kunst en romantische bruggetjes. Deze prachtige omgeving zullen we dan verruilen voor het rustieke Groningse platteland, waar we tussen de kerktorentjes en windmolens langs de oude baggerputten trekken. Dit is het laagveengebied, waar nog zo recent honderden arbeiders met hun poten in de modder turf stonden te steken voor een hongerloon.

Deze tocht door het veengebied maakt deel uit van het Groninger Borgenpad, en is zo’n 11 kilometer lang. Om bij de start van de wandeling te komen kun je op 9 oktober om 11:52 bus 178 vanaf Station Groningen naar bushalte Fraeylemaborg pakken. Vanaf daar zullen we samen verdergaan. Als je langskomt, stuur ons dan een berichtje, dan kunnen we rekening houden met eventuele vertragingen. Tot dan!

Gegevens

Datum:
9 oktober 2021
Tijd:
12:45 - 17:00
Evenement Categorie:

Organisator

De Stroom

Locatie

Landgoed Fraeylemaborg
Hoofdweg 30
Slochteren, 9621AL Nederland
+ Google Maps