Het futurisme & Europa. De esthetiek van een nieuwe wereld

Zondag 3 september gaat kameraadschap De Vlam naar het Otterlose Kröller-Müller museum om de tentoonstelling Het futurisme & Europa: De esthetiek van een nieuwe wereld te bezoeken.

Bij deze tentoonstelling komen het alledaagse leven en futurisme samen. En dat niet alleen in beelden en schilderijen, maar ook in futuristische meubels, kleding, tapijten, speelgoed, keramiek, boeken en nog veel meer alledaagse voorwerpen.
Over het futurisme (van de website): Het futurisme is een avant-gardebeweging die tussen 1909-1916 ontstond in Italië. De kunstenaars in die tijd wilden vooral vooruitkijken en zich niet bezighouden met vroeger. Vooruitgang en vernieuwing: dat zijn sleutelwoorden binnen de futuristische kunst. Futuristen lieten zich inspireren door alle nieuwe uitvindingen, technieken en machines. Denk bijvoorbeeld aan de eerste auto’s of vliegtuigen. Moderne uitvindingen die uiteraard gepaard gingen met geluiden en bewegingen. En die nieuwe dynamiek probeerden de futuristen te vangen in hun kunstwerken.
Daarnaast heeft het Kröller-Müller museum een toffe beeldentuin en werken van onder andere Mondriaan, Van Gogh en Picasso. Ook voor de architectgenieters belooft het een mooie dag te worden, en voor de fans van wandelen en natuur: het museum ligt midden in de Veluwe!

Voor ieder wat wils! We treffen elkaar om 13:00 voor de ingang van het museum. Hopelijk zien we jou dan ook!

 

 

Even als p:s-je, het stond mij vaag bij dat er enige overlap is geweest tussen (Russische!) socialisten en futuristen.  De lessen kunstgeschiedenis zijn erg lang geleden, maar op wikipedia staat wel iets interessant hierover te lezen. Vooral de Engelse versie.

Vragen of opmerkingen? Je kunt ons mailen via contact@kameraadschappij.nl!