Folly Art Norg

Halverwege augustus gaat Noord naar Norg voor een bijzondere wandeling. We zijn namelijk van plan “Folly Art Norg” te bezoeken en daardoor is het een beetje een hybride wandeling. Als activiteit toepasselijk voor zowel de Stroom als de Vlam. Daarom zat ik er al aan te denken dit onder het kopje ‘Vlameraadschappij de Stoom’ te scharen maar dat is wat overdreven. Een folly is natuurlijk zowel een blunder als een “prijzig bouwwerk zonder praktisch nut”.  Een soort kunstwerk dus.

Zoals de website van FAN zegt; “op 30 juli tot en met 27 augustus viert Folly Art Norg haar eerste lustrum met een mooie wandelroute van ±7,5 km, waarin elke paar honderd meter een folly tijdelijk geplaatst is. In totaal zijn er 15 folly’s dit jaar. Op het infopunt kun je het routeboekje kopen met informatie over de folly’s, de route en de bouwers. De route start en eindigt hier en er is gelegenheid om voor- of achteraf nog wat te drinken in de theetuin. Lees meer over het informatiepunt en de folly route op onze bezoekerspagina.”

Schijnbare Tegenstelling

Bij Norg, en ja- dat bestaat echt, wordt al enige jaren een wandelroute gehouden langs folly’s die daar geplaatst worden. Deze folly’s worden elk jaar tijdelijk geplaatst en dan ook speciaal met het doel om er een mooie wandelroute van te maken.

Dit veroorzaakt wel een paradoxje. Wandelen, vooral met kameraden, is natuurlijk goed voor zowel lichaam als geest en daarmee is er wel degelijk een praktisch nut. En of ze prijzig zijn- niet eens. Maar goed, een paradox kun je het best straal negeren behalve als je wilt filosoferen. Mag ook. Deze geschreven flauwekul heeft trouwens ook een praktisch nut- het opvullen van de pagina.* Tot dusver ontbreekt namelijk nog wat praktische informatie.

 


Die praktische informatie nu wel verzameld-

We verzamelen ons bij het startpunt van de route;  Dorpshuisstraat 1, 9331 AX Norg om 1600 uur. Dichtstbijzijnde bushalte lijkt de Pompstraat te zijn.

De wandeling is dus relatief kort, maar halverwege augustus bestaat er grote kans dat het goed warm is dus bereidt je goed voor. Zoals gebruikelijk (BINNENKORT EEN UITZONDERING) ben jij, lezer, welkom om je bij ons aan te sluiten als je zin hebt. Schroom ook vooral niet contact met ons op te nemen.

 

 

 

* en hopelijk is het toch wel een beetje grappig om te lezen