De Moerputten: Wegens succes verlengd!

Zaterdag 1 oktober gaat de Stroom-Zuid opnieuw op pad in de Moerputten! Wegens het slechte weer en de corona-pandemie konden veel kameraden in januari dit jaar er niet bij zijn. Daarom is besloten de wandeling opnieuw te houden, zodat men toch kan genieten van dit prachtige stukje natuur zo dicht bij Den Bosch.

Om 13.00 uur verzamelen we aan de stadskant van station ‘s-Hertogenbosch, waarna we door de stad naar de spoordijk van de oude Langstraatspoorlijn lopen. Deze spoorlijn, die ooit van Lage Zwaluwe via Waalwijk naar Den Bosch liep, werd ook wel het “halvezolenlijntje” genoemd omdat er zoveel schoenenfabrieken langs het spoor waren, en de treinen zowel grondstoffen, schoenen als schoenverkopers vervoerde. Intussen is er van het spoor zelf niks meer over, behalve op de 600 meter lange Moerputtenbrug, waar je over de eikenhouten dwarsliggers kan lopen. Vanaf de dijk dalen we na een paar kilometer af naar het blauwgrasland, broekbos en moeras, waar men over houten stijgers moet lopen om boven het waterniveau te blijven.

De Moerputten is een nat gebied, waterdichte en modderbestendige schoenen zijn een must. Achteraf kan in de stad genoten worden van een echte Bossche Bol, en zijn er daarnaast meerdere pannenkoekenhuizen waar traditiegetrouw nagenoten kan worden van de wandeling.

Tot dan!

Vragen of opmerkingen? Je kunt ons mailen via contact@kameraadschappij.nl!