De Groningse Meren

Zondag 16 januari wandelt De Stroom – Noord rond de Groningse Meren naar de kop van Drenthe en weer terug.

We zullen om 13 uur samenkomen bij de bushalte aan de W. Dreesstraat. Vanaf daar trekken we via het Nonnengat naar het Paterswoldsemeer, om uiteindelijk langs de westoever weer terug naar het S. Allendeplein te wandelen, dat direct naast het startpunt gelegen is.

Deze tocht van zo’n 12 kilometer lang brengt ons langs de meest populaire
waterrecreatiegebieden van Groningen. In de zomer trekken massa’s Stadjes naar het Hoornsemeer om zich te verkoelen in deze zwemplas, terwijl de mensen die zich een boot kunnen veroorloven over het Paterswoldsemeer zeilen. Waar het Hoornsemeer betrekkelijk jong is (het is ontstaan door zandafgravingen in de jaren ’80), is het Paterswoldsemeer een stuk ouder. Door het afgraven van veen in de 16e en 17e eeuw ontstond er een meer, dat
rond 1900 is ontdekt door “welgestelde recreanten” uit de Stad. Sindsdien deed het dienst als vakantieoord voor rijke Groningers, waar de hotels en zeilclubs die we zullen tegenkomen van getuigen.

De wandeling zal zo’n 2,5 uur duren en we zullen onderweg ergens stoppen om te lunchen (neem dus wat te eten mee). Laat weten of je aanwezig bent, zodat we rekening kunnen houden met de coronaregels. Neem een mondkapje mee, vermijd het ov als het kan en houd afstand van je kameraden.

Tot dan!

Vragen of opmerkingen? Je kunt ons mailen via contact@kameraadschappij.nl!