Bezoekje aan Lenin

De Stroom-Noord gaat weer wandelen! Ditmaal van het station van Hoogezand-Sappemeer naar een industrieterrein in Zuidbroek. Klinkt amper verleidelijk, maar dat is het zeker wel: we gaan namelijk een kijkje nemen bij het 9 (!) meter hoge bronzen beeld van de Russische revolutionair Lenin.

We verzamelen op 5 november op het hoofdstation van Groningen om 11:45, om vanaf daar om 11:53 de trein te pakken naar Hoogezand-Sappemeer. Je kan natuurlijk ook op eigen gelegenheid naar Hoogezand-Sappemeer reizen, dan zien we je daar rond 12:10.

Volgens het internet zou de afstand tussen ons start- en eindpunt pakweg twee uur wandelen kosten, voornamelijk langs het Winschoterdiep (het kanaal dat al sinds 1636 van Groningen naar Winschoten loopt). Onderweg pauzeren we natuurlijk even voor een broodje, appel, koekje en/of kopje koffie, mogelijk bij een van de horecagelegenheden op de route. Na het bezoek aan het beeld wandelen we binnen pakweg 20 minuten naar het station in Zuidbroek, vanaf waar we met de trein terugkeren naar Stad.

Oktober is best wel warm begonnen, met een beetje geluk hebben we daar een paar weken ook nog profijt van. Neem voor de zekerheid gerust een poncho of paraplu mee: het blijft wel Nederlands weer. Ook als je (nog) geen lid bent van de Kameraadschappij maar wel zin hebt in een gezellige wandeling en om nieuwe kameraden te ontmoeten ben je welkom!