De Vuursche – Wandeling Rood Nijmegen

Vorige zondag is de Kameraadschappij weer op pad geweest, maar één weekje na onze wandeling in Groningen. Ditmaal samen met Rood-leden van (een van) de afdeling(en) Nijmegen. Het was weer een hele mooie. Bos- en heide-gebieden zijn vaak echt genieten om te bewandelen en dit was geen uitzondering. Het was beduidend koeler weer dan de week ervoor maar dat kwam prima uit, want het was alsnog heerlijk wandelweer.

We hadden weer een mooie groep mensen verzamelt. Een deel van de Kameraadschappij-leden heeft, niet heel raar, nu eenmaal een dubbel lidmaatschap samen met Rood en kwam daarmee beide organisaties vertegenwoordigen. Maar goed dat we zo goed bevriend zijn!

Een missie

Onze wandeling was van Baarn tot Hollandsche Rading en we gingen er in volledig voornemens om het mooie gebied nog mooier te maken. Bewapend met afvalgrijpers hebben we ongeveer een vuilniszak kunnen vullen. Het viel dus eigenlijk best mee. Vooral langs de grote weg, waar we verkeerstechnisch onhandig overstaken, konden we onze zakken vullen alsof we VVD’ers in een gemeenteraad waren. Alsnog kwamen we op louter twee keer een halve afvalzak uit.

Wat natuurlijk alleen maar mooi is! Als Stroom-geleidend, misschien zelfs opwekkend, wandelfiguur heb ik vanzelfsprekend absoluut het land aan al die stomme stukje plastic op uh… het land.

Foto van heide-achtig landschap met een plasje in het midden. In het echt nog mooier.
Een fotootje van een mooi uitzicht

Naast al het moois van onze natuurlijke omgeving en de gezelligheid van de groep kregen we ook veel positieve reacties! We krijgen bij wandelingen vaker wel vragen over wat voor groep we zijn, of langsrijdende auto’s die toeteren als groet, maar dat was nu anders. Vanwege de grijpers, en waarschijnlijk het relatief grote aantal Rood shirts, werden er duimpjes omhoog en ‘goed bezig’-s naar ons hoofd geslingerd. Je gaat er bijna van naast je schoenen lopen. Zelf had ik het misschien nóg wel mooiere Kameraadschappij shirt om het lijf.

Ere wie ere toekomt

Geweldig idee dus, dat met die grijpers. Dat idee lag, ere wie ere toekomt, bij de organisatie vanuit Rood Nijmegen. En daarnaast ook een kort dankwoord voor de gemeente die die grijpers gratis ter beschikking stelde. Dat was Rotterdam om redenen die mij niet duidelijk zijn. Alsnog zeer gewaardeerd!

Nou we toch met goeie reacties en shout-outs bezig zijn. Extra grote shout-out voor de jonge kameraad die net met z’n shift in een stationswinkeltje begon. Toen we binnenliepen in zijn domein, na onze drukke treinreis, reageerde deze meteen enthousiast op het Rood-shirt van mijn reisgenoot. “Daar had hij wel eens besteld” namelijk. We vermoeden dat hij onze andere kameraden, en vriendjes, bedoelde – De Rode Lap.

Ps- ik had het geluk in Lage Vuursche een aansteker te vinden. Ik heb hem geadopteerd. Met hartjessticker versiert is de aansteker gedoopt tot ‘het lage vuurtje.’ Heel belangrijk dat ik dit deel.

Rood Nijmegen heeft een stukje op Instagram gezet over de wandeling!

Vragen of opmerkingen? Je kunt ons mailen via contact@kameraadschappij.nl!