Guerrilla gardening campagne

We gaan er weer voor. Het is al even geleden, mentaal al bijna een halve eeuw, maar een kleine drie jaar geleden hebben we een soortgelijke guerilla gardening campagne gehouden.

De Kameraadschappij gaat weer in samenwerking met de Rode Lap in actie! Intussen is er natuurlijk veel gebeurd, maar het is weer voorjaar. Min of meer. Aan de vroege kant. Zoals de kameraad schreef die destijds mijn taak, de website vol kliederen, vervulde – Het is alweer lente, en dat betekent hét moment om bloemen te zaaien. De kleine Nederlandse natuur is er slecht aan toe, maar wij kunnen haar een handje helpen.

Dat kunnen wij doen door het verspreiden, lukraak zowel als gericht, van bloemzaad. Een laagdrempelige versie van wat ze guerilla gardening noemen. Een operatie ‘zaadpiraat’ dus, zoals de vorige wel eens genoemd werd. Tijd om te clandestuinieren. Want, binnenkort heeft de Rode Lap iets nieuws in de digitale schappen. Zakjes zadenmengsels voor bijen, hommels en vlinders. Voor zover dat plan mij bekend is is het de bedoeling om ze zowel te koop, voor vrijwel niks zoals we van de lap gewend zijn, aan te bieden als gratis voor leden van Kameraadschappij.

Voor de duidelijkheid- dat betekent niet dat je die beestjes plant. Maar wel bloemen waar ze op af komen. Goed om te weten.

Focus!

Ook goed om te weten, er wordt mij op het hart gedrukt om de lezer op het hart te drukken dat het het vetste is om de bestelling enigszins geconcentreerd te verspreiden. Bijvoorbeeld alles op hetzelfde evenement of hetzelfde (braakliggende) terrein te verspreiden. Dan is er namelijk de beste kans dat je wat ziet van je arbeid. Gewoon ergens waarvan je weet dat je enige tijd na je zaaien er gemakkelijk langs kunt gaan.

Intussen loop ik zelf al enige jaren met mijn particuliere bloemzaadjes ze te strooien waar ik wil. Dat is ook leuk maar ik kan je niet vertellen veel resultaat te hebben gezien. Dus wanneer ik zo’n zakje in de handjes heb ga ik het ook véél meer concentreren.

Meld je via de kameraadschappij aan om de zaadjes te bestellen van de rode lap!

Vragen of opmerkingen? Je kunt ons mailen via contact@kameraadschappij.nl!