In de Voetstappen van Vladimir


Het lijkt er op dat we meer weten over de situatie waar ik twee weken geleden over schreef; de verdwijning van Vladimir. Hier deel twee van deze saga; in de Voetstappen van Vladimir.

Kort voor het blogje waren we met een mooi groepje naar Zuidbroek geweest om het kolossale standbeeld op te zoeken. Dat leek net op tijd, maar nu lijkt het alsof de wandeling herhaald kan worden. 23 december hadden we de gemeente Midden-Groningen er over gemaild en het antwoord van de medewerker contactplein leek oud nieuws te zijn; dat de firma Koops in Tjuchem eigenaar was van het beeld. Dit viel inderdaad ook te vinden op het internet, maar het kán zijn dat ik het bericht verkeerd begreep. Ik dacht dat de gemeentemedewerker het over de situatie vóór dat het beeld in Zuidbroek stond had.

Eergisteren tijdens een heel ander avontuur, een rol vloerbedekking is niet per sé gemakkelijk in een lease auto te proppen, had ik ook Oogtv gemaild om even te zien of zij meer wisten.

Het antwoord van Oogtv was snel, nog op de zelfde zaterdag terug. Met een lichte vermaning over dat we het zelf hadden kunnen vinden én dat Oogtv meer op de gemeente dan de provincie gericht is, kregen we ook informatie. Het beeld van Lenin is teruggezet in de bruisende metropool Tjuchem. Bij de zelfde boerderij waar het in 1991 neergezet was.

Nou was dat artikel geschreven tussen 23 december en 6 januari, maar achteraf viel het inderdaad op te zoeken zonder Oogtv te mailen. Het zij zo.

Misschien handig om eerst eens te kijken hoe bereikbaar het is, maar mooi dat we nu weten waar. Binnenkort maar eens langs!


Ga je ook mee? In de voetstappen van Vladimir?

Tjuchem ligt trouwens in de buurt van Delfzijl. Niet aan de westkant van de provincie zoals ik dacht.

,

Vragen of opmerkingen? Je kunt ons mailen via contact@kameraadschappij.nl!