De Verdwijning van Vladimir Iljitsj!

We waren er net op tijd bij! De grote man, dan wel zijn grote beeld van negen meter hoog, is verdwenen. Het is deze keer niet een zaak van verstoppertje, zoals op vijf november toen we langs gingen. Toen moesten we bijna over zijn voeten struikelen voordat we hem vonden. Hij is weg.

Het beeld van Lenin is verwijderd uit Zuidbroek. Eerste indicatie hiervan kregen we op 17 december, toen een kameraad op de goochelkaarten commentaar zag staan dat het beeld er niet meer was. Heel bijzonder, natuurlijk. Dus vandaag, de 23e, is een andere kameraad langsgereden en met het tragische nieuws teruggekomen. Ook met bewijs- voor zover een leeg veldje als bewijs kan gelden.

Met een mailtje naar de gemeente midden-Groningen hebben we gevraagd of er iets meer bekend is. Hopelijk komt de bronzen reus nog eens opduiken, maar voor nu? Wij weten het niet. Het beeld was natuurlijk in handen van iemand die de centen had om dit soort kunst te kopen en ergens neer te plempen, en we nemen natuurlijk aan dat dit nog steeds het geval is. Maar waar hij nu is? Geen idee. Mogelijk, zoals ik hoorde is hij een Oostblokje om. In dat geval kon hij ook nog buiten westen zijn. We zien wel, maar wees dus bewust- de barre bedevaart naar Zuidbroek is niet meer de moeite waard.

Het beeld van Lenin is verdwenin. Haha. Grapjes.

,

Vragen of opmerkingen? Je kunt ons mailen via contact@kameraadschappij.nl!