Folly Art Norg ; het KAM-bezoek

Als eerste opmerking- mocht je interesse hebben in Follies dan heb je alleen deze week nog om de tentoonstelling te zien. Daarna wordt de boel afgebroken. Dus haast je! De einddatum is 27 augustus, en de kameraad die zelf een Folly er tussen had is er dan ook bij.

Mocht je interesse hebben in Norg dan heb je wat meer tijd. Dat ligt er vermoedelijk nog wel langer dan een week.

Het Kam-bezoek

Het was mooi! Als een soort combinatie van beide onze Kameraadschappen, de Stroom en de Vlam, is het prima uit de verf gekomen. Zowel een natuurwandeling, voor zover je ‘tussen de akkers door’ als natuurwandeling kunt zien, als een kunstzinnige beleving. Natuurlijk, je hoeft niet alles mooi te vinden. Dat klonk ook wel duidelijk door, zo nu en dan. Maar dat hoeft bij een museumbezoek ook niet. Niet alles hoeft naar jouw smaak te zijn.

Wél naar mijn smaak was dat onze wandeling, dat was afgelopen zaterdag, de negentiende, goed bezocht was. Een mooi contingent uit Groningen aangevuld met twee kameraden van een stukje verder weg die een goeie twee uur in het OV er op hadden zitten. Grote kudos voor hun enthousiasme, en ik ben blij ze ontmoet te hebben. En zeker bij een activiteit van de Kameraadschappij- hopelijk binnenkort weer!

En hopelijk een van die twee ook nog in mijn inbox natuurlijk.

Ook viel het weer in de smaak. De week er voor waren er wat tekenen dat het wel eens moeilijk weer kon worden. Ook op mijn balkonnetje in het zuiden van Groningen-Stad ontving ik wat druppen ‘s ochtends dus ik had me overmatig voorbereid met zowel een inklapbare – als een storm-paraplu. Het enige wat ik daarmee heb gedaan is wel drie keer iets aangetikt omdat ik onverwachts kwispelde. Maakt niet uit.

Beter mét verlegen als óm verlegen zei mijn moeder nog wel eens.
In het Nederlands uitgelegd betekent dat dat je vaak beter iets bij je hebt dat overbodig bleek dan dat je het nodig had maar niet bij de hand.

Maar ook die wijsheid niet te ver doorvoeren. Want dan ben je wat hebberig. En veel meer pluutjes had ik niet hoeven dragen. Tot een volgende keer!
Komende twee zondagen heeft de Vlam weer moois!