Wandelingfoto Hunebed Zuidlaren

Zuidlaren! 29 april

Verslag van de wandeling van De Stroom Noord van Groningen naar Zuidlaren op 29 april 2023

Op een stralende zaterdag 29 april 2023, vertrok een klein maar zeer gemotiveerd groepje van De Stroom Noord vanuit Groningen voor een prachtige wandeling naar Zuidlaren. Ondanks het kleine aantal deelnemers was de energie voelbaar en waren we allemaal klaar voor een avontuurlijke dag in de natuur.

Al snel werden we beloond met een bijzondere waarneming. Nabij het Paterswoldsemeer zagen we tot onze grote vreugde een ijsvogel vliegen. Het was een kleurrijk en schitterend beestje, waarbij we even stil stonden om deze prachtige vogel op een afstand te bewonderen. Ook de reiger die een kikker naar binnen werkte was een momentje van contact met de natuur.

Na het genieten van deze bijzondere momenten, was het tijd voor onze eerste wandelpauze bij Paviljoen Sassenheim. Door zo midden op de dag te lopen was het toch iets zwaarder dan deze schrijver aanvankelijk had bedacht. Ook het belang van goede wandelschoenen werd pijnlijk duidelijk. Nabij het tranendal kwamen we een gezelschap van drie onafhankelijke kameraden tegen die precies in omgekeerde richting deze wandeling aan het maken waren. De persoonlijke en politieke actualiteiten werden natuurlijk besproken, maar al snel lonkte de natuur weer.

Met hernieuwde energie vervolgden we onze weg door de bossen richting Zuidlaren. Het groene bladerdak boven ons zorgde voor aangename schaduw terwijl we ons een weg baanden over de kronkelende paden. Tijdens onze wandeling passeerden we ook het enige resterende originele hunebed in de provincie Groningen. De grote, zware stenen stonden daar al eeuwenlang en gaven ons een glimp van de oude geschiedenis van dit gebied. We namen even de tijd om het hunebed te bewonderen en ons te verwonderen over de mensen die deze monumenten hebben gebouwd. Er werd een foto gemaakt met hulp van twee sympathieke voorbijgangers.

Met elke stap die we zetten, voelden we de voldoening groeien. We waren trots op onszelf en op elkaar voor het volbrengen van deze prachtige wandeling. Het samenzijn, de natuurbeleving en de bijzondere momenten zoals het zien van de ijsvogel en het bezoeken van het hunebed, maakten dat het een dag vol avontuur, ontdekking en verbinding was. We hebben niet alleen onze fysieke grenzen verlegd, maar ook genoten van de schoonheid van de natuur en de bijzondere momenten die we hebben gedeeld. Deze wandeling heeft ons geïnspireerd om meer te ontdekken, samen te komen en onze passie voor de natuurlijke wereld levend te houden.

Ben jij er ook de volgende keer? En dan het liefst niet als toevallig treffen. Of als kikker die de sjaak is. Loop mee!

Vragen of opmerkingen? Je kunt ons mailen via contact@kameraadschappij.nl!