De Rust in de Moerenburg

6 mei is de Kameraadschappij aanwezig geweest bij de wandeling/grafprocessie ter behoud van de rust in de Moerenburg. Dit samen met, onder andere SP Tilburg, Partij voor de Dieren en Extinction Rebellion, die symbolisch de rust in het gebied begroeven.
Tilburg, al een van de meest versteende steden van Nederland, dreigde een van haar laatste natuurgebieden te verliezen. Natuur die bijdraagt aan de fysieke en mentale gezondheid, vervreemding tegengaat en daarnaast leefruimte biedt voor zeldzame dier- en plantensoorten. De oude biologische waterzuivering in de Moerenburg zou plaats moeten maken voor meer horeca-aangelegendheden met plaats voor 150 tot 200 terrasstoelen, waardoor het voorgoed gedaan zou zijn met de rust in het gebied. Vandaar dat deze op een mooie lentedag op zaterdag 6 mei symbolisch in het groen werd begraven.

Na de toespraak van de priester (ingevuld door stadsdichter Nick Swarth) en de begrafenis was het uiteraard tijd voor koffie en cake. De Kameraadschappij-vlag, bij gebrek aan een vlaggenstok bevestigd aan een meterslange wilgentak, trok veel bekijks. De wandeling was maar kort, om ook hen die slecht ter been zijn te kunnen faciliteren, maar op de terugweg werd een omweg genomen waarbij men meer van Tilburg kon zien, in het bijzonder het Stadskanaal, een van de weinige strookjes groen in de stad. Bij het Tilburgse SP-kantoor nam men afscheid. Het is afwachten wat de beslissing van de gemeente zal zijn, en of de rust weer opstaat of voorgoed begraven zal blijven

,

Vragen of opmerkingen? Je kunt ons mailen via contact@kameraadschappij.nl!