Natuur, architectuur en cavia’s in Helmond

Vóór de zomer is Kameraadschap De Stroom in Helmond gaan wandelen. De wandeling werd naast kameraden uit Eindhoven, ook bijgewoond door Rotterdamse en Nijmeegse kameraden die, gelokt door de belofte van schattige cavia’s, helemaal naar Helmond waren gekomen.

De wandeling begon met een geschiedenisles aan de hand van de gebouwen waar we langsliepen, die elk op hun eigen manier uitdrukking gaven aan de Helmondse geschiedenis. De vervallen fabrieken van een vervlogen industrieel tijdperk lagen pal naast Kasteel Helmond. en tussen de snelweg en villawijken staat een rijtje kubuswoningen in geklemd.

Na een wandeling langs al deze architecturale hoogstandjes kwamen we aan bij het Warandepark, met daarin het openbare dierenpark. De aandacht werd meteen getrokken door een tweetal rode neusberen, die ons nieuwsgierig aankeken. We konden de aanblik van de snuffelende neusjes niet weerstaan, en het blijkt dat een bosbes perfect in de wasbeer-achtige pootjes van een neusbeer past. Nadat we gedag hadden gezegd tegen de Zuid-Amerikaanse kameraadjes, vergaapten we ons een tijdje aan een scala aan vogels, van parelhoenders tot parkieten. Vooral de kippen ter grootte van een stadsduif en de duiven ter grootte van een flinke kip (wel een halve meter hoog) zorgden voor verwarring. Hoe lief deze gevederde vriendjes ook waren, de zon was fel en er waren genoeg andere dieren in het park.

Na de lunch gingen we eindelijk naar de beloofde cavia’s in hun namaak-kasteel. Hier is ook de groepsfoto gemaakt: door de spijlers van het hok kun je ze misschien zien. Verder waren er nog herten, geiten, ezels, koeien, lama’s en emoe’s, maar deze leken weinig interesse in ons te hebben. Een korte rondleiding door het park later, en de wandeling zat er al weer op. Wil je ook een keer meedoen met de Kameraadschappij, of heb je een leuk idee voor een activiteit? Wordt lid!