De Veluwezon

Zaterdag 3 september liep de Kameraadschappij een mooie route over de Veluwe. De route staat bekend als de mooiste NS-wandeling van Nederland, en die titel lijkt zeker terecht. Helaas heeft de droge, hete zomer duidelijk effect gehad- zelfs varens tussen de bomen waren soms verdord. Ook de heide verderop had duidelijk geleden. Desondanks was dit een hele mooie wandeling, en ook nog met een hele mooie grote groep.

Met wel vijftien kameraden, afkomstig uit iedere windstreek, hebben we de wandeling gemaakt van Dieren naar Rheden. Met een stoomtreintje in Dieren, toevallig daar aanwezig uit Apeldoorn, en een prima pannenkoekenrestaurant in Rheden deden start en slot van de wandeling niet onder op de natuur. Het heuvelachtige terrein hielp er voor zorgen dat de wandeling van ongeveer tien kilometer een fijne uitdaging was.

Ook heel fijn was het feit dat we een gids bij ons hadden die de route kort daarvoor zelf al eens gelopen had! De schrijver van dit stukje vraagt zich al een paar dagen af hoe deze wandeling zou zijn tijdens een ander seizoen, hoe mooi zou het hier zijn buiten de zomer? Hoe mooi zou het zijn met een minder meedogenloze zon? Vast heel erg mooi, maar voorlopig staan er eerst andere wandelingen op de planning! Misschien tot dan!

Hou vooral de kalender in de gaten!

Vragen of opmerkingen? Je kunt ons mailen via contact@kameraadschappij.nl!