Een smakelijke verrassing

Op zaterdag 14 mei was De Stroom-Oost in Leerdam en omgeving waarbij vaak werd stilgestaan bij de geschiedenis van de veelal door arbeiders bewoonde stadjes. Op de foto is bijvoorbeeld te zien dat iemand een verhaal vertelt over de geschiedenis van Asperen.

We hebben 13 kilometer gewandeld en goed kunnen genieten van de mooie omgeving. Onder een stalende zon die ‘s middags toch wel erg warm werd.

Er werd twee keer een verhaal verteld, over Asperen en het fort bij Asperen. Ook werd er een filmpje bekeken van Maarten van Rossem die vertelde over de kinderarbeid in de glasfabriek van Leerdam. Rond twee uur kwamen we langs het huis van de organisatoren die pannenkoeken hadden gebakken. Na de lunch had men, mede door de hete zon, niet veel puf meer om het laatste stuk te wandelen waardoor werd besloten de kameraden bij het station af te zetten. Er zijn veel mooie foto’s gemaakt, maar helaas niet één waarbij de vlag volledig te zien was.

Tot de volgende wandeling!

Vragen of opmerkingen? Je kunt ons mailen via contact@kameraadschappij.nl!