Wandeling Dwingelderveld

Drenthe kleurde rood! Tijdens de ROOD zomerschool hebben een aantal leden van de Kameraadschappij een impromptu wandeling georganiseerd naar het uitgebreide heidegebied Dwingelderveld en de ASTRON sterrenwacht, wiens radiotelescoop ooit de grootste ter wereld was.

Vanuit het pittoreske dorpje Lhee zijn we met een twaalftal ROOD-leden door de weilanden op weg gegaan, met een paar kleine pauzes om paarden te aaien. Eenmaal bij het beginpunt van de wandeling aangekomen zijn we getooid met vlaggen de bossen ingegaan. Onderweg kwamen we een klein heuveltje tegen, dat natuurlijk beklommen moest worden. De open heide kwam snel in zicht, en ook de gigantische schotel van de Dwingeler Radiotelescoop was niet te missen.

Na een korte pauze en een prachtige groepsfoto bij de telescoop trokken we verder richting het Dwingelderveld. Eenmaal op de heide plukten we bramen en genoten van het uitzicht, alvorens terug het bos in te trekken en de weg versperd te worden door een kudde schapen. Tijdens het wandelen trokken we veel bekijks, en meerdere mensen spraken ons aan om te vragen naar onze vereniging of de vele vlaggen.

De weg naar huis was daarna snel gelopen. In totaal hebben we 8 kilometer gewandeld en zijn we lekker uitgewaaid. Volgend jaar weer!

Vragen of opmerkingen? Je kunt ons mailen via contact@kameraadschappij.nl!