Kunst en cultuur tijdens corona: comedy club Haug

We zitten nu al maanden in de situatie dat we maar weinig culturele activiteiten kunnen bezoeken. De Vlam heeft naast dat de Esperanto-groep erg actief is, weinig nieuws ondernomen. Toch zijn er sinds de versoepelingen ook een aantal dingen wel weer mogelijk, alleen helaas nog niet met een grote groep. Daarom gingen we afgelopen zaterdag met zijn vieren naar de enige comedy club in Rotterdam. Club Haug, een verborgen parel verstopt in de fundering van de Willemsbrug. De meeste hadden er nog nooit van gehoord, maar na afloop waren we het er allemaal over eens dat dit voor herhaling vatbaar was. 

Het was een ‘Best of Stand-Up’ avond, dat hebben ze in Club Haug elke vrijdag en zaterdag. (zie www.clubhaug.nl/events) Toen we binnen kwamen was de sfeer eigenlijk meteen goed, je moet van tevoren kaartjes kopen (dit kost wel 19,00) en dan zijn er plaatsen voor jou gereserveerd zodat je goed op anderhalve meter afstand kan blijven. Als je wat wil drinken kun je dat via je telefoon bestellen, en dan worden je drankjes naar je eigen tafel gebracht. Kortom, met de coronaregels wordt goed rekening gehouden. Dat is maar goed ook, want je zit praktisch in een bunker zonder  een goede luchtventilatie.

De avond zelf was ontzettend gezellig en grappig, we hadden ook de volledige comedy ervaring aangezien we op de eerste rij zaten en dus wel eens gepakt werden met een rake opmerkingen van de altijd scherpe comédiens! Vanaf het begin met Kim Schuddenboom tot het einde met Teun van den Velzen hebben we ons de longen uit het lijf gelachen. En wat is er nou beter in tijden van crisis dan af en toe alles van je af lachen. Naast veel grappen over de huidige maatschappelijke situatie, religie, seks en seksualiteit, is het Teun van den Velzen gelukt om de hele zaal plat te krijgen met een punchline over Marx!

Vind jij die 19 euro nou net te veel. Overweeg dan de ‘open mic’ avond op donderdag voor maar 8,50. Een leuk alternatief om nieuw talent een kans te geven en daarnaast een kijkje te nemen in het brein van professionele comédiens die nieuw materiaal komen testen.

Wil je weten hoe leuk het nou echt was, of lijkt het je überhaupt leuk om een keer samen met ons een andere activiteit te doen? Stuur ons een berichtje op facebook, insta of stuur een mailtje naar contact@kameraadschappij.nl

Vragen of opmerkingen? Je kunt ons mailen via contact@kameraadschappij.nl!